Falufórum

                 

A Képviselő-testület által meghirdetett falufórumon Kb. 80 választópolgár vett részt. 

Fülöp János polgármester a jelenlévők köszöntése után a képviselő-testület egy éves munkájáról adott tájékoztatást. Az önkormányzat legfontosabb feladata az elmúlt egy évben az intézmények működtetése és a fizetőképesség fenntartása volt. A nehéz gazdasági helyzet ellenére jutott forrás feljelentésre is. Ez fejlesztések közül talán a legfontosabb az orvosi komplexum felújítása volt. Lakossági hozzájárulás mellett új aszfalt burkolatot kapott a Dózsa György utca.

                     
                                                

Második napirendi pontként a település 2008. évi tervi szerepeltek, az Általános Iskola akadálymentesítése, Közösségi Ház tetőterének beépítése, Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése, útfelújítások, Gyermekorvosi rendelő akadálymentesítése, Aqua projekt (új vízbázis), Regionális Hulladéklerakó (önrész) A fejlesztések összértéke közel 60 millió Ft lenne, melyhez jelentős pályázati összegekkel számol az Önkormányzat.

        

A második napirenden belül két fontos téma is szóba került, melyhez a lakosság is hozzászólt. Az egyik az iskolatársulás. Fülöp János polgármester hangsúlyozta, hogy a település mindenképpen megakarja tartani a 8 osztályos általános iskoláját. Tehát társulás csak e szempont betartása mellett lehetséges. Három lehetőség van.

1. Marad a településen az önálló iskola. 2. Társul tagintézményként Szekszárd valamelyik iskolájához (Zrínyi u., Gyakorló). 3. a Sárközi települések önkormányzatai létrehoznak egy új társulást.

A második fontos kérdés jelenleg elavult és az igényeknek nem megfelelő sportpálya áthelyezése volt. E kérdésnél az észérvek mellett és ellen érvek és ellenérvek hangoztak el körülbelül hasonló számban. E témában a testület fog dönteni a lakosság véleményének ismeretében.

                                        
                      
Az oldalt készítette és frissíti: Takaró János: takaro@takaro.hu